Šilhavý v Slavia sa pozerá na súbor. K dispozícii je systém, ktorý sedí hviezdy

Celá zima tvrdo pracovala a zahŕňala nové posily. Teraz je čas, kedy má zaneprázdnený kádor Slavie vytiahnuť svoje esá. Jaroslav Šilhavý, tréner, má pre svoj súbor viacero možností. Každý príspevok má dvojitú kvalitu, podľa jeho slov vyriešil jeden až dva otázniky. Ako sa objavujú základné jedenásty po poslednom generálovi v lize s Vyšehradom (7: 0)? Zdá sa, že je znova o niečo jasnejšie, ale je veľa toho, čo človek musí myslieť. Slavia sa v zime trochu zafarbila, je napríklad jasné, že pokiaľ ide o súpera a postavenie trénera, tréner Šilhavý si vyberie z 4-4-2 a odlišne upravený 4-1-4-1. Výber jedného znamená výrazné ovplyvnenie výberu základne jedenástich.Najmä v strede poľa. Slavia v utorok prelomila trojbodový Vyšehrad 7: 0, ale väčšinou slabší súperiaci zvolili agresívnejšiu 4-4-2. Rozhodnutie, ktoré obmedzuje výber zo širokej základne stredných hráčov.

Začnite však so systémom 4-1-4-1, čo je približná schéma, ktorú možno ľubovoľne prepnúť na 4-2-3-1 , alebo na oveľa agresívnejšiu. Mal by to byť spôsob, akým bude Slavia proti silnejším súperom, proti ktorému bude môcť zaplatiť viac za hru. Na jeseň sa v tomto prípade tím oprel o centrum porazené Michaelom Ngadeuom a predtým vytvoril ho pracovný tandem Antonín Barák, Josef Hušbauer.Je veľmi pravdepodobné, že sa táto zložka na jar nezmení. Lenže iba do chvíle, kým Šilhavý nesiahne pre systém 4-4-2.

Švento, Alvir, Mingazov z hry?

V súčasnom tíme sa totiž silne rozvinula konkurencie práve v zálohe. V systéme štyroch pólov automaticky klesne jedna z trojic Ngadeuových, Hušbauer, Barak. Bola to používaná variant už na konci jesene, vtedy sa Barák posúval na pre neho nie práve milovanú ľavú zálohu, a doprava išiel Jaromír utratil.

Lenže teraz sa ako krídelníka varianty ponúka ešte Ján Sýkora, od prírody útočník Stanislav Tecl a trochu sa zrazu nazývajú Dušan Švento, Ruslan Mingazov alebo Marko Alvir.Systém 4-4-2 proste posadí hviezdy.

Pred sobotňajším vstupom do jarnej fázy súťaže rieši vraj dva otázniky. Jedným môže byť zloženie krajných bekov, či doľava pôjde Per Egil-Flo a doprava Jan Bořil, či zostane Bořil vľavo, ako bol zvyknutý na jeseň, a druhú stranu obstará Michal Frydrych. Flo má skromné ​​školenie manko kvôli zdravotným komplikáciám od začiatku tréningu. A druhá otáznik? Pozri vyššie…

Leave a comment